fbpx

Leer- werkplek BBL Verpleegkundige mbo

Locatie De Merenhoef
Opleiding VMBO, MBO niv. 3
Aantal uren 24 - 36 uur

Ben jij verzorgende IG en wil je graag doorleren voor verpleegkundige? Of wil jij een switch maken naar de zorg maar heb je de stap niet eerder durven maken? Dan is dit jouw moment! Wij bieden namelijk opleidingsplekken aan voor de opleiding mbo- verpleegkundige binnen verpleeghuis Merenhoef.

Wil je meer weten?

Léonie Kolbeek
Direct contact

Functie omschrijving

Zorg op maat
Als zorgmedewerker ben jij de spil van het zorgnetwerk van jouw zorgvragers. Je draagt, samen met jouw collega’s, de verantwoordelijkheid voor mensen met langdurige zorgproblemen. Daarnaast onderhoud jij het contact met artsen, therapeuten en andere hulpverleners om optimale zorg te verlenen.

Je leert bij ons in de dagelijkse praktijk. Onze bewoners dementeren en/of hebben een somatische zorgvraag. Als leerling verpleegkundige ben je niet alleen bezig met het begeleiden bij dagelijkse behoeften en leer je verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Ook het welzijn van de bewoner heeft je aandacht. Je ondersteunt mensen in hoe zij de regie kunnen houden over hun leven en hoe de zorg aangepast kan worden naar de wensen die zij hebben. Bij ons leer je de bewoner centraal te stellen, goed te luisteren en hoe je iemand kunt helpen te leren leven met een gezondheidsprobleem.

Opleiding
Tijdens je opleiding zal je op diverse afdelingen gaan werken, zodat je leert om te gaan met de verschillende specifieke doelgroepen en hen te verzorgen. Je wordt op de werkvloer begeleid door zorgprofessionals die je werkbegeleider zijn en een leercoach met een verzorgende achtergrond. Je gaat gemiddeld één dag in de week naar school en daarnaast werk je op de afdeling. Ook zij-instromers en herintreders zijn van harte welkom om bij ons opgeleid te worden. De duur van de opleiding is 2 tot 3 jaar afhankelijk van je eigen ontwikkeling.

Toelatingseisen Verpleegkundige mbo 4
- Minimaal een diploma VMBO gemengde of theoretische leerweg
- Een diploma van een vakopleiding mbo niveau 3 (Met soms een toelatingstoets)
- Je hebt een overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4

Ben jij dit?
  • Jij bent leergierig, enthousiast, sociaal vaardig en toegankelijk.
  • Je weet van aanpakken en kan goed prioriteiten stellen. Je bent je bewust van de studiebelasting en kan dit goed combineren met werk en je privé situatie.
  • Je bent bereid in wisselende diensten te werken (dag, laat en nacht).
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Dan bieden wij jou:
  • Groei voorop: We bieden je een opleiding met toekomstperspectief en doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld gespecialiseerd verzorgende of verpleegkundige. Wij betalen de opleiding en de boeken die hiervoor nodig zijn.
  • Positieve werksfeer: een goede teamdynamiek, ruimte voor overleg, feedback en samenwerking op een respectvolle manier.
  • Werkzekerheid: Je ontvangt een leer- werkovereenkomst voor een jaar. Na dit jaar verlengen we deze overeenkomst voor de verdere duur van de opleiding.
  • Van A naar B: welk vervoersmiddel je ook kiest, bij ons krijg je altijd een reiskostenvergoeding (kilometervergoeding, NS Business Card, fietsplan)
  • Extra’s: bij onregelmatige werktijden recht op een toeslag, vergoeding voor jaarlijkse inschrijving kwaliteitsregister V&V, eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag van 8%, pensioenopname Zorg & Welzijn, sportbudget. Verdere arbeidsvoorwaarden kan je vinden in de CAO VVT. Je ontvangt salaris afhankelijk van je opleiding, leeftijd en ervaring.
Missie van De Merenhoef

In verpleeghuis Merenhoef bieden we op 7 verschillende woonafdelingen zorg aan 78 bewoners met somatische of psychogeriatrische zorgvragen. De bewoners hebben allemaal een eigen appartement. Samen zetten wij ons dagelijks en met enthousiasme in om hen de beste zorg te geven en een fijne woonomgeving.

Interesse?

Heb je nog geen ervaring in de zorg dan is er de mogelijkheid om, bij geschiktheid, een dagdeel mee te lopen! Je kunt hier en voor eventuele andere vragen contact opnemen met Pauline Bragt via: 06-80053585. Na je sollicitatie ontvang je een automatische bevestiging per e-mail. Wij bekijken je sollicitatie en binnen twee weken hoor je van ons meer. Als onderdeel van deze sollicitatieprocedure moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen aanvragen op onze kosten. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in onze selectieprocedure.