fbpx

Fijn ouder worden in Stichtse Vecht Nieuwe uitdaging: carrièreswitch Zorg jij ervoor?

Kleinschalig: “Direct aan de slag”

Als jij talent hebt om voor mensen te zorgen: bij Zorggroep De Vechtstreek krijgt jouw carriéreswitch alle ruimte. Je kunt hier leren en groeien in een functie die bij jou past.

Biedt jouw baan niet meer wat je ervan verwacht? Zijn je kinderen zelfstandig en wil je weer aan de slag? Toe aan een nieuwe uitdaging? Bij Zorggroep De Vechtstreek ben je welkom om je licht op te steken over werken in de ouderenzorg. Kom eens langs om te polsen of ons werk bij je past en sluit aan bij de theepauze om te kletsen met mensen die zomaar eens je collega’s kunnen worden.

Bij Zorggroep De Vechtstreek ben je zeker niet de eerste die direct aan de slag kan. Wij bieden veel mogelijkheden met een baan waarin je kunt groeien. Zo ga je weer iedere dag met plezier naar je werk.

Je bent van harte welkom:

“Het roer om”

“Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen”

Als er iemand mee kan praten over plezier in werken en leren is het Henriëtte Loenen wel. Zij ging weer terug aan het werk toen haar beide dochters groter waren. Henriëtte maakte bij Zorggroep De Vechtstreek een nieuwe start als huishoudelijke hulp in de thuiszorg. Al snel daarna werd ze gastvrouw op de afdeling dementie van ’t Kampje en van daaruit volgde ze de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg / Verzorgende Individuele Gezondheidszorg.

“Ik zorg voor mijn ontwikkeling”

“Heel uitdagend aan de opleiding was dat je op verschillende afdelingen met meer inzichten en kennis over de zorg in aanraking kwam. Ik leerde dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou kunnen”. Henriëtte komt tussen haar collega’s helemaal tot bloei. Niet alleen adviseert zij de directie, als lid van de VVAR, maar Henriëtte is inmiddels ook opgeleid om leerlingen te begeleiden en zelfs om hun examens af te nemen. “Het is hartstikke leuk om leerlingen te begeleiden. En dan te bedenken dat ik nog niet zo lang geleden zelf een leerling was!”

“Hartstikke leuk om nu leerlingen te begeleiden”

Je bent van harte welkom:

“Hart voor de zorg”

“Binnen twee weken aan de slag”

Debora de Vries deed een open sollicitatie als zorgassistent bij Zorggroep De Vechtstreek. Ondanks dat ze daarvoor geen diploma had kon zij binnen twee weken aan de slag. “De basishandelingen in de ouderenzorg kan iedereen wel,” vertelt Debora, “als je maar hart voor de zorg hebt. En bij mij paste het prima. Het voelde als thuiskomen: hier kan ik gewoon mezelf zijn.” Debora werkte voorheen als verkoopster in een kleding- en schoenenwinkel. Maar sinds de corona lockdown had ze daar te weinig omhanden. Dat voelde niet goed.

“Ik zorg ook voor een diploma”

Maar Debora merkte na een aantal maanden toch een gemis aan kennis. Ze vroeg haar collega’s om zoveel mogelijk bij hen mee te mogen kijken. En vanuit haar werk volgt ze nu één dag in de week de opleiding tot verzorgende IG.

Je bent van harte welkom:

“Het klikte meteen”

“Ik liep een dagje mee”

“Elke dag is totaal verschillend,” schetst gastheer Fred Verloop zijn werk op de huiskamer voor bewoners met dementie, “mijn insteek is om van iedere dag een topdag te maken.” Voordat Fred gastheer werd werkte hij 37 jaar in de techniek. Zijn carrière verliep voorspoedig maar zijn baan was veeleisend en kende veel stress. Omdat Fred toe was aan iets anders liep hij een dagje mee bij Zorggroep De Vechtstreek. Dat klikte meteen.

“Ik zorg elke dag voor een topdag”

“Bewoners zijn blij als ik er ben,” constateert Fred tevreden, “ik heb er ook veel geduld mee. Dat is ook veeleisend en aan het einde van de dag ben ik moe. Maar vooral voldaan. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.”

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk”

Je bent van harte welkom:

In vier stappen aan de slag bij Zorggroep De Vechtstreek

Stap 1.
Kleinschalig: jouw droombaan?

Jouw droom

Aanbod

Stap 2.
Bel ons of loop een dagje mee.

Goed gevoel

Meelopen

Stap 3.
In gesprek over wat jou past.

De klik

Solliciteren

Stap 4.
Jouw buddy werkt je in!

Nieuwe start

Buddy

"Samen bezorgen we onze cliënten een fijne oude dag. Daar worden we blij van"

Afdeling HR
Heb je een vraag?