fbpx

Fijn ouder worden in Stichtse Vecht. Vraagt om flexibiliteit Zorg jij ervoor?

Kleinschalig: “Elke dag is anders”

Medewerkers van Zorggroep De Vechtstreek ervaren vanwege de kleinschaligheid dagelijks de veelzijdigheid en dynamiek in hun werk. “Op mijn werk heb ik de vrijheid om invulling te geven aan mijn werk en aan de dag,” geven medewerkers aan, “mijn prioriteit is om cliënten een fijne oude dag te bezorgen. Daar zorgen we samen voor en daar worden we blij van.”

Je bent van harte welkom:

Het verhaal van Kim

“Werk en privé makkelijk combineren”

“We hebben veel plezier met elkaar”

“Ik werk in woonzorgcentrum Overdorp als activiteitenbegeleidster, en dat doe ik met enorm veel plezier. Wat het zo bijzonder maakt is dat we persoonsgerichte zorg kunnen aanbieden en ook één-op-één-activiteiten kunnen verzorgen.

Ik zorg voor persoonsgerichte activiteiten

Ik heb twee kids en het is erg fijn dat de organisatie meedenkt over de werk- en privésituatie. Daardoor kan ik werk en privé makkelijk combineren. Ik vind het ideaal dat dat mogelijk is. Toen ik hier kwam werken werd ik met open armen ontvangen en we hebben gewoon ontzettend veel plezier met elkaar.”

Je bent van harte welkom:

Het verhaal van Fred Verloop

“Moe maar geen stress”

“Geen dag is hetzelfde”

“Elke dag is totaal verschillend,” schetst gastheer Fred Verloop zijn werk op de huiskamer voor bewoners met dementie, “mijn insteek is om van iedere dag een topdag te maken.” Bewoners van De Aa genieten zichtbaar in hun gezamenlijke huiskamer: van de maaltijden, van activiteiten samen, tijdens familiebezoek, van een kopje koffie of gewoon vanwege een praatje. De bewoners zijn heel verschillend, hun dementie is verschillend en hun gedrag is verschillend. Dat maakt iedere dag anders.

Ik zorg voor rust

“Dementie blijkt vaak als bewoners zich dingen niet meer kunnen herinneren,” memoreert Fred over zijn cliënten, “maar sommigen kunnen zelf nog boodschappen doen, daarmee lezen we samen de krant.” Maar dementie kan ook onbegrepen gedrag veroorzaken: bozig zijn of bonken op de deur. “Daar is niet iedereen blij mee,” volgens Fred, “maar ik realiseer me altijd dat deze mensen er niets aan kunnen doen.” Fred of zijn collega neemt een cliënt dan apart, gaat er mee wandelen en zorgt voor afleiding. Dat brengt de rust terug in de huiskamer. Met ons team bespreken we regelmatig hoe we met gedrag van cliënten het beste om kunnen gaan.

“Elke dag met plezier naar mijn werk”

Voordat Fred gastheer werd werkte hij 37 jaar in de techniek. Zijn carrière verliep voorspoedig maar zijn baan was veeleisend en kende veel stress. Omdat Fred toe was aan iets anders liep hij een dagje mee bij Zorggroep De Vechtstreek. Dat klikte meteen. “Bewoners zijn blij als ik er ben,” constateert Fred tevreden, “ik heb er ook veel geduld mee. Dat is ook veeleisend en aan het einde van de dag ben ik moe. Maar vooral voldaan. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.”

Je bent van harte welkom:

In vier stappen aan de slag bij Zorggroep De Vechtstreek

Stap 1.
Kleinschalig: jouw droombaan?

Jouw droom

Aanbod

Stap 2.
Bel ons of loop een dagje mee.

Goed gevoel

Meelopen

Stap 3.
In gesprek over wat jou past.

De klik

Solliciteren

Stap 4.
Jouw buddy werkt je in!

Nieuwe start

Buddy

"Samen bezorgen we onze cliënten een fijne oude dag. Daar worden we blij van"

Afdeling HR
Heb je een vraag?