fbpx

Fijn ouder worden in Stichtse Vecht. Werken & leren Zorg jij ervoor?

Kleinschalig: Ruimte voor jouw mogelijkheden”

Hoe ver je ook bent in je opleiding, en wat je ook wilt worden: bij Zorggroep De Vechtstreek krijg je alle ruimte om te leren en groeien in een functie die bij jou past.

Je volgt een zorgopleiding. BOL of BBL, mbo of hbo? Je zoekt een stageplek, om te combineren met je school of als leer-werkplek? Bij ons krijg je zo veel verantwoordelijkheid en ruimte als je zelf wilt (en wat bij je past natuurlijk).

Zit je op de middelbare school en ben je benieuwd of de zorg wat voor jou is? Doe bij ons je oriëntatie- of snuffelstage! Dan maak je kennis met verschillende functies en werkplekken, of kun je juist wat langer meedraaien op één afdeling. Net wat jij wilt. Samen halen we alles uit jouw stageperiode.

Ook voor maatschappelijke stages kun je bij Zorggroep De Vechtstreek terecht.

Je bent van harte welkom:

Het verhaal van Deveny:

“Gewaardeerd als leerling”

“Als student lekker bijverdienen”

“Ik kwam binnen als leerling en werd gelijk opgevangen door leuke collega’s,” vertelt Deveny spontaan, “er is goede begeleiding en er is geen onderscheid tussen leerling of stagiaire.” Deveny kon als student meteen een nulurencontract krijgen. “Dat vond ik heel mooi aan de organisatie.”

Ik zorg voor extra diensten

“Zo kun je in de vakanties of in de weekenden in overleg diensten oplossen op alle afdelingen. Je wordt hier gewaardeerd als leerling en het is hier ontzettend gezellig.”

 

Je bent van harte welkom:

Het verhaal van Isabel:

“Vroeg zelfstandig”

“Vanuit mijn stage ging ik meteen in de Flexpool werken”

“Al vanaf de stages in de opleiding werk ik bij Zorggroep De Vechtstreek,” memoreert verpleegkundige Isabel Noorlander, “en ging ik meteen in de Flexpool werken. Werken met kwetsbare mensen en ouderen met gedragsproblemen vond ik met als zestienjarige best spannend. Gelukkig zijn ouderen een leuke doelgroep en krijg ik veel voldoening uit m’n werk.”

“Ik zorg voor verbeteringen”

Niet alle verpleegkundigen zijn even enthousiast over ouderenzorg. Het idee leeft dat je minder te maken krijgt met verpleegtechnische handelingen. “Dat is eigenlijk een goed teken,” blikt Isabel terug, “dat betekent dat je het goed doet als verpleegkundige. Maar er is meer: ik heb aandacht voor verbeteringen in de zorg en ik kan een zorgteam aansturen. Ik ben gegroeid en hier zien ze mijn ambitie. Zo kan ik doorgroeien en nu op m’n 23ste via Zorggroep De Vechtstreek de opleiding zorgmanagement gaan volgen.”

“Ik ga een opleiding zorgmanagement volgen”

Je bent van harte welkom:

Het verhaal van Bas:

“Keuzestress”

“Iedereen helpt met leren en wil alles graag voordoen”

“Qua opleiden ben ik een echte brokkenpiloot,” doet helpende plus Bas Lindhout uit de doeken, “ik heb een nogal merkwaardige route in opleidingen bewandeld.” Bas startte met een opleiding in de bouw, net als zijn broers. Toch beviel hem dit niet waarna hij koos voor een mbo-opleiding Economie. Toen ook dit geen succes bleek deed Bas een beroepskeuzetest. Ondubbelzinnig bleek hieruit dat hij talent heeft om te zorgen voor mensen. Bas kon meteen aan de slag als zorgassistent bij Zorggroep De Vechtstreek in De Aa.

“Ik zorg voor verdieping in mijn werk”

“Ik vind heel veel dingen leuk,” verdedigt Bas zijn opleidingscarrière, “maar ik had eerder kunnen weten dat zorg echt iets voor mij is: mijn moeder en mijn zussen werken ook in de ouderenzorg.” Bas vervolgt zijn zorgloopbaan voor helpende plus via het traject werken & leren in Woonzorgcentrum Overdorp. Die heeft hij na 1 jaar vlot afgerond. “Ik ben nog niet uitgeleerd want ik ben op zoek naar verdieping en meer uitdaging in mijn werk,” vertelt Bas enthousiast. Bas is inmiddels gestart met een verkorte opleiding verzorgende IG. “Dat is heel pittig om te doen. Maar ik krijg goede begeleiding van alle collega’s: iedereen helpt met leren en wil alles graag voordoen.”

“De opleiding is heel pittig”

Je bent van harte welkom:

In vier stappen aan de slag bij Zorggroep De Vechtstreek

Stap 1.
Kleinschalig: jouw droombaan?

Jouw droom

Aanbod

Stap 2.
Bel ons of loop een dagje mee.

Goed gevoel

Meelopen

Stap 3.
In gesprek over wat jou past.

De klik

Solliciteren

Stap 4.
Jouw buddy werkt je in!

Nieuwe start

Buddy